Arterierne Alder dobbelt så hurtigt i Rygere

November 3 by admin

Arterierne Alder dobbelt så hurtigt i Rygere


Det er velkendt, at rygning er skadeligt for hjertet og andre dele af kroppen, og forskerne nu har chronicled i detaljer en af ​​grundene - fordi kontinuerlig rygning forårsager progressiv afstivning af arterierne.

Faktisk arterier rygere stivne med alderen på omkring dobbelt hastighed de rygere, har japanske forskere fundet.

Stivere arterier er tilbøjelige til blokeringer, der kan forårsage hjerteanfald, slagtilfælde og andre problemer.

"Vi har vidst, at arterierne bliver mere stiv i tid som en aldre," siger Dr. William B. Borden, en forebyggende kardiolog og assisterende professor i medicin ved Weill Cornell Medical Center i New York City. "Det viser, at rygning fremskynder processen. Men det tilføjer også mere information i form af rollen rygning spiller som en årsag til hjerte-kar-sygdom."

For undersøgelsen, forskere ved Tokyo Medical University målte brachialis-ankel puls bølge hastighed, den hastighed, hvormed blodet pumpes fra hjertet når det nærliggende pulsåren, den vigtigste blodkar af overarmen, og den fjerne ankel. Blood bevæger langsommere gennem stive arterier, så en større tidsforskel betyder stivere blodkar.

Ser man på mere end 2.000 japanske voksne, fandt forskerne, at den årlige ændring i den hastighed var større hos rygere end ikke-rygere i løbet af de fem til seks år af undersøgelsen.

Rygere 'stor- og mellemstore arterier stivnede dobbelt så hurtigt af ikke-rygere «, ifølge rapporten udgivet online April 26 i Journal of American College of Cardiology af holdet fra Tokyo og University of Texas i Austin.

Det er ikke nogen stor overraskelse, sagde Borden, at bemærke at der er helt sikkert en dosis-respons-forhold. "Jo mere rygning, mere arteriel afstivning er per dag."

Undersøgelsens forfattere målte afstivning af år, ikke om dagen, men den skadelige effekt af rygning var klart i det lange løb.

Konstateringen giver lægerne endnu argument at bruge i deres fortsatte bestræbelser på at få rygerne til at holde op, siger Dr. David Vorchheimer, lektor i medicin og kardiologi på Mount Sinai Medical Center i New York City.

"En af de udfordringer, som læger står overfor, når forsøger at få folk til at stoppe med at ryge, er det argument," Tja, jeg har røget i mange år, og intet er sket for mig endnu, "Vorchheimer sagde. "Hvad denne undersøgelse fremhæver, er, at skaden er kumulative. Det faktum, at du har fået væk med det hidtil betyder ikke, du får væk med det for evigt."

Den afstivning af arterierne er "en af ​​de tidligste og mest subtile ændringer, der sker" i rygere kroppe, siger Vorchheimer. "Nogle folks arterier kan være sikkert for et par år. Det gode ved det er muligheden for, at skaden vil heles, hvis du giver op med at ryge."

Et andet bemærkelsesværdigt aspekt af undersøgelsen var analyse af virkningen af ​​rygning på C-reaktivt protein, en molekylær markør for inflammation, der synes at spille en rolle i kardiovaskulær sygdom. Undersøgelsen fandt ingen sammenhæng mellem blodniveauer af C-reaktivt protein og arteriel afstivende.

Denne konstatering tilføjer endnu en brik til puslespillet af C-reaktivt protein og hjertekarsygdomme, som forskerne forsøger at samle, siger Borden. "Vi forsøger stadig at forstå den rolle, CRP, uanset om det er en årsag eller en markør for andre faktorer, der fører til hjerte-kar-sygdom," sagde han.

Related Articles