Anvendelse af fortrydelsespillen på Rise: CDC

July 2 by admin

Anvendelse af fortrydelsespillen på Rise: CDC


Antallet af amerikanske kvinder, der anvender den "morgen-efter" prævention pille er steget dramatisk i de sidste ti år, rapporterer føderale sundhed embedsmænd.

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, omkring 4,2 procent af kvinderne i 2002 sagde, at de havde brugt p-piller, men mellem 2006 og 2010, som tallet var sprunget til 11 procent, hvilket svarer til 5,8 millioner kvinder, der var mellem 15 og 44 år gamle.

P-piller, anses nødprævention for at forhindre uønsket graviditet, var særligt populære blandt unge kvinder mellem 20 og 24 år, som tegnede sig for 23 procent af brugerne, at regeringen rapport fundet.

Rapporten, udgivet onsdag af CDC s National Center for Health Statistics ved hjælp af data fra 2006-2010 National Survey of Family vækst, også fundet:

  • Ikke-spansktalende hvide og Hispanic kvinder var mere tilbøjelige til at have brugt nødprævention, 11 procent, sammenlignet med ikke-spansktalende sorte kvinder, 7,9 procent.
  • 16 procent af brugerne var i alderen 25.-29, 14 procent var teenagere 15 til 19 år, og kun 5 procent var 30 eller ældre.
  • 19 procent af de kvinder, der brugte p-piller var ikke gift, og 14 procent levede sammen med en partner.
  • De mest almindelige grunde til at bruge p-piller var en kvindes frygt for, at den svangerskabsforebyggende hun brugte ikke kan arbejde, eller fordi hun havde ubeskyttet sex.
  • De fleste af de kvinder, der tog den fortrydelsespillen havde brugt det én gang; 24 procent brugte det to gange, og 17 procent havde brugt det mindst tre gange.

Nødprævention er en høj dosis af progestin der forhindrer graviditet ved at forsinke ægløsning (når ægget forlader æggestok og rejser i æggelederen, hvor det er til rådighed til befrugtning af sæd). Nogle undersøgelser tyder på nødprævention kan gøre det sværere for sædcellerne at komme forbi livmoderhalsen og ind i livmoderen, og kan gøre livmoderen mindre gæstfrie til sæd.

Selvom fortrydelsespillen kan tages op til fem dage efter ubeskyttet sex, det bliver mindre effektiv de længere kvinder vente.

Den nye rapport vil sandsynligvis afstive Obama-regeringens mål at levere prævention til alle kvinder, som har udstenede administrationen af ​​religiøse og konservative grupper, der modarbejder enhver form for prævention.

Dr. Jill Rabin, chef for ambulante pleje obstetrik og gynækologi og leder af urogynækologi på Long Island Jewish Medical Center i New Hyde Park, NY, mener den øgede anvendelse af fortrydelsespillen har at gøre med sin levetid og fordi det har været bevist sikker og effektiv.

"Det er sikrere end aspirin," sagde hun.

Hun bestrider også påstanden af ​​nogle konservative grupper, der ser p-piller som abortpille. "Det er bestemt ikke en abortpille. Når et æg er befrugtet, pillen har ingen magt," sagde hun.

"Det er langt bedre at forhindre en utilsigtet graviditet, hvis en kvinde er ikke klar til at blive gravide," Rabin tilføjet.

Planned Parenthood klappede også de nye resultater, siger fortrydelsespillen er nøglen til at give kvinder med et valg.

"Disse data understreger det, vi ser på Planned Parenthood sundhedscentre hver dag - at prævention er centralt for kvinders sundhed, og at de skal have adgang til en bred vifte af metoder," Deborah Nucatola, Senior Director for lægelige ydelser på Planned Parenthood Federation of America, sagde i en erklæring.

"Tidligere undersøgelser viser også, at nødprævention er sikkert for kvinder i alle aldre, og at satserne for ubeskyttet sex ikke øger når teenagere har lettere adgang til nødprævention," tilføjede hun.

Ifølge Planned Parenthood, den fortrydelsespillen er tilgængelig i kiosker uden recept for dem 17 og ældre. For kvinder under 17, er der behov for en recept.

Udgifterne til nødprævention varierer, kører overalt fra $ 10 til $ 70. For kvinder, der har brug for en recept, kan udgifterne til piller og lægen besøget være så høj en $ 250, i henhold til Planned Parenthood.

Related Articles