Angst, depression kan Hæv slagtilfælde risikoen

March 1 by admin

Angst, depression kan Hæv slagtilfælde risikoen


Mennesker, der lider af angst, depression, søvnløshed eller andre former for psykiske lidelser er i større risiko for at dø af et slagtilfælde, ifølge en ny undersøgelse.

Forskere fra University College London påpegede, at psykiske lidelser påvirker omkring 15 procent til 20 procent af den almindelige befolkning. Tidligere forskning har knyttet disse fælles mentale tilstande med koronararteriesygdom, men er ikke blevet oprettet en associering med slagtilfælde og andre hjerte-kar-sygdomme, sagde de.

Forskerne undersøgte oplysninger fra en undersøgelse af 68.652 voksne, der deltog i Health Survey for England. Langt de fleste af deltagerne var hvide, 45 procent var mænd, og gennemsnittet var omkring 55.

Næsten 15 procent af de adspurgte folk sagde, at de blev ramt af psykiske lidelser, de fleste af dem kvinder. De, der rapporterede at have psykiske lidelser også tendens til at være yngre, rygere og tager medicin mod for højt blodtryk. De havde en tendens også at have lavere indkomster, tilføjede forskerne.

Efter at have fulgt deltagerne til et gennemsnit på omkring otte år undersøgelsens forfattere fundet 2.367 dødsfald af iskæmisk hjertesygdom (blokeret arterie), slagtilfælde og andre kardiovaskulære problemer.

Undersøgelsen blev offentliggjort juni 18 i CMAJ.

"Psykologisk nød var forbundet med død af hjerte-kar-sygdomme, og forholdet forblev konsekvent til specifikke sygdomstilstande resultater, herunder iskæmisk hjertesygdom og cerebrovaskulær sygdom," Dr. Mark Hamer, af kollegiet afdelingen for epidemiologi og folkesundhed, og hans medforfattere sagde i et tidsskrift pressemeddelelse. "Vi så en sammenhæng mellem psykiske lidelser og risiko for cerebrovaskulær sygdom blandt vores deltagere, som alle havde været fri for hjerte-kar-sygdom ved baseline. Denne forening var på størrelse med sammenhængen mellem psykiske lidelser og iskæmisk hjertesygdom i samme gruppe. "

Forskerne konkluderede, at spørgeskemaer kan hjælpe lægerne screene deres patienter for fælles psykiske sygdomme, hvilket kan nedbringe deres risiko for at dø af hjertesygdomme og slagtilfælde.

Related Articles