Amfetamin May Speed ​​Stroke Recovery

December 8 by admin

Amfetamin May Speed ​​Stroke Recovery


Mange af de 750.000 amerikanere, der lider et slagtilfælde hvert år mister talens, men ny forskning tyder på en usandsynlig lægemiddel kan hjælpe ofrene med at finde deres stemme igen.

En University of Texas Southwestern Medical Center undersøgelse finder, at små doser af et amfetamin, kombineret med taleterapi, kan hjælpe slagtilfælde ofre genvinde evnen til at kommunikere hurtigere og fuldstændigt. Resultaterne vises i morgendagens nummer af slagtilfælde: Journal of American Heart Association.

"Dette er begyndelsen på en række undersøgelser, der skal gøres," siger ledende forfatter Delaina Walker-Batson. "Det betyder, at vi kunne bruge det [stoffet] for at øge indvindingen. Dette stof er et gunstigt indflydelse hjælper plasticitet. Det kan gøre nye nerveforbindelser eller hjælpe dem, der ikke fungerer."

Mens amfetamin er blevet brugt i slagtilfælde nyttiggørelse for motoriske underskud, siger slagtilfælde ekspert Dr. Randolph S. Marshall, "Folk har undret om det ville virke så godt på andre underskud, der kan følge et slagtilfælde. Det er ikke en helt overraskende fund. Det er ekstra dokumentation for, at vi kan forbedre hjernens miljøet, og at [ekstraudstyr] kan hjælpe med slagtilfælde opsving. "

Forskerne så på 13 mænd og otte kvinder i alderen 41 til 71, med afasi, en tilstand, hvor evnen til at tale eller forstå sprog er forringet eller tabt. Tolv patienter fik 10 mg dextroamphetamine - bedre kendt som Dexedrine - og ni fik placebo. Begge grupper modtog lægemidlet før 10 individuelle sessioner tale terapi end fem uger. Terapi sessioner en time begyndte 30 minutter efter lægemiddel eller placebo blev givet. Behandlingen begyndte mellem 16 og 45 dage efter slag fandt sted. Ingen af ​​patienterne udviste nogen farlige bivirkninger, såsom forhøjet blodtryk, i løbet af undersøgelsen.

En uge efter behandlingen sluttede, havde 83 procent af dextroamphetamine gruppen overhalet 15 point gevinst i tale færdigheder, der som klinisk signifikant af forskere, mens kun 22 procent af placebo-patienterne havde gjort det samme fremskridt. Den dextroamphetamine gruppe også gjort betydelige fremskridt efter seks måneder.

Walker-Batson siger timingen af ​​terapien var nøglen, og bindingen af ​​lægemidlet med taleterapi var afgørende.

"Timing er en reel faktor. Der kan være en kritisk periode for at gå ind og rekruttere disse overflødige veje. Vi ved ikke, timingen. Der er behov for mere efterforskning," siger hun.

Og lægemidlet ikke gøre jobbet alene.

"Det skal parres med terapi. Der er behov for en masse praksis, når du forsøger at træne neuroner til at gøre job, de tilflugtssted 't gjort før. Det er ikke bare en pille. Det er, hvad vi kalder rehabiliterende farmakologi," siger hun .

Walker-Batson siger, "Jeg er overrasket over, at med blot 10 doser vi fik en effekt." Fremtidig forskning vil se på forskellige doser og narkotika, forskellige tider til behandling og større grupper af slagtilfælde syge, siger hun.

Forskerne siger dextroamphetamine fremmer frigivelsen af ​​noradrenalin, en budbringer kemikalie i hjernen, der kan stimulere områder af hjernen beskadiget af slagtilfælde. Dyreforsøg har vist, at noradrenalin gør det samme med de værdiforringede motoriske færdigheder, sensoriske underskud og visuelle problemer, der ofte følger slagtilfælde.

Marshall siger sandsynligvis lægemidlet aktiverer hjernen generelt og gør det mere modtagelig for behandling. "Der er ikke god dokumentation for, at det vokser nye nerveforbindelser," siger han.

Hvert 45 sekunder nogen i USA lider et slagtilfælde, og fire af fem familier vil blive berørt af slagtilfælde, rapporterer National Stroke Association. Slagtilfælde er den tredjehyppigste dødsårsag i dette land og dræbte næsten 160.000 mennesker om året. Omkring 4 millioner amerikanere lever med skader forårsaget af slagtilfælde, og omkostningerne sundhedspleje alt omkring 17 milliarder dollar om året.

Hvad skal man gøre

Læs mere om slag fra National Stroke Association, American Heart Association eller National Institute of Neurologiske og slagtilfælde.

KILDER: Interview med Delaina Walker-Batson, Ph.D., professor i kommunikationsvidenskab og lidelser, Texas Dame University, Dallas, og klinisk lektor, University of Texas Southwestern Medical Center, Dallas; Randolph S. Marshall, MD, lektor, klinisk neurologi, Columbia-Presbyterian Medical Center, New York; September 6, 2001, Stroke: Journal of American Heart Association

Related Articles