Amerikanske Hepatitis Priser falde til nyt lavpunkt

February 20 by admin

Amerikanske Hepatitis Priser falde til nyt lavpunkt


Amerikanske renter på infektion med hepatitis A, har B og C virus faldet til et historisk lavt niveau, hvilket reducerer truslen om leversygdom, ifølge en ny føderal rapport.

Infektion med disse tre mest almindelige former for akut viral hepatitis er faldet drastisk fra 1995 til 2005, de amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse annoncerede torsdag. Desuden satserne for hepatitis A og B er nu på det laveste niveau siden den føderale regering begyndte at indsamle data mere end 40 år siden, ifølge rapporten CDC, Surveillance for akut viral hepatitis - USA, 2005.

Satserne for alle tre typer af hepatitis er blevet drastisk faldende siden midten af ​​1990'erne, bemærkede rapportens hovedforfatter, Annemarie Wasley, en CDC epidemiolog i afdelingen for viral hepatitis.

"Siden 1995 har der været en 88 procent nedgang i hepatitis A og en 79 procent nedgang i hepatitis B. For hepatitis C, siden begyndelsen af ​​1990'erne, har det været en 90 procent nedgang," sagde hun.

Statistikken blev offentliggjort i denne uges udgave af CDC tidsskrift sygelighed og dødelighed Ugentlig rapport.

Hepatitis A kan påvirke nogen, og kan udliciteres gennem forurenet vand, mad eller en person til person kontakt. Hepatitis B kan indgået gennem seksuel kontakt og er en alvorlig sygdom, der angriber leveren, hvilket resulterer i livslang infektion, skrumpelever, leverkræft, leversvigt og død. Hepatitis C kan også føre til en alvorlig leversygdom. Det er spredt ved kontakt med blod fra en inficeret person.

"En stor del af faldet i hepatitis A og B skyldes den nationale vaccinationsstrategi siden 1990'erne," Wasley sagde.

Den største nedgang i hepatitis A blev set blandt børn i de 17 stater, hvor vaccination af børn er blevet anbefalet siden 1999. hepatitis B, det største fald var blandt børn og teenagere alder 15 og yngre, sandsynligvis på grund af en høj vaccination sats i dette aldersgruppe, ifølge rapporten.

"Vi tror, ​​at en masse af faldet i tilfælde af hepatitis C er et resultat af skiftende adfærd blandt stiknarkomaner. De er en af ​​de vigtigste risikogrupper for hepatitis C," Wasley sagde. "Desuden har vi en bedre screening af blod for hepatitis C."

Uddannelser rettet mod personer med risiko for hepatitis C også krediteret med at reducere antallet af nye tilfælde, ved at fremme adfærd til at reducere person-til-person smitte af virus, sagde Wasley.

Der er i øjeblikket ingen vaccine mod hepatitis C.

Wasley forventer satser hepatitis A og B til at falde yderligere. "Der kan være opsving i de kommende år, men den generelle tendens, vi forventer og håber, vil fortsætte med at falde," sagde hun.

"For hepatitis A, CDC anbefaler, at alle børn på 12 måneder til 23 måneder skal vaccineres," Wasley sagde. Vaccinen anbefales også til folk med risiko for infektion, herunder internationale rejsende, mænd, der har sex med mænd, injektion og ikke-injektion stofbrugere, og børn, der lever i samfund med høje sygdommen.

For hepatitis B, CDC anbefaler tre doser vaccine begynder ved fødslen. Desuden hepatitis B infektion satser også faldet blandt voksne, men er fortsat højest blandt dem 25-44 og blandt personer med risikofaktorer, såsom høj-risiko seksuel aktivitet og injektion stofbrug.

Som flere børn bliver vaccineret, håbet er hepatitis B kan i sidste ende blive elimineret, siger Wasley.

"Det er lidt sværere at se, hvad der vil ske med hepatitis C," Wasley sagde. "For uden en vaccine, vi er afhængige af uddannelse," sagde hun. "Vi håber, satser vil fortsætte med at falde. Vi gør enorme indhug i at reducere forekomsten af ​​alle disse sygdomme, men der er udfordringer tilbage."

Mere end 4,5 millioner amerikanere er i øjeblikket inficeret med kronisk hepatitis B og / eller hepatitis C og ved alvorlig risiko for skrumpelever og kræft.

En ekspert sagde, at selv om der er gjort store fremskridt er der stadig meget at gøre, især for folk med hepatitis C.

"Det anslås, at 50 procent af mennesker med hepatitis C ikke er blevet identificeret," siger Thelma Kong Thiel, formand og administrerende direktør for Hepatitis Foundation International. "Vi forsøger at uddanne folk, der har brugt intravenøse lægemidler til at blive testet. Det er svært at få folk til at vurdere deres egne risikoadfærd."

Thiel mener, at eftersom der ikke findes nogen vaccine mod hepatitis C, vil det kræve en samordnet pædagogisk indsats for at nå de udsatte.

"Forløbet har været stor i hepatitis A og godt i hepatitis B, men der er behov for mere uddannelse for at være sikker på, at alle børn bliver vaccineret, og nå mennesker, der ikke er vaccineret," Thiel sagde. "Det er endnu sværere at nå ud til folk for at uddanne dem om hepatitis C," tilføjede hun.

Related Articles