Amerikanere lever længere, lazier Lives

December 9 by admin

Amerikanere lever længere, lazier Lives


Den amerikanske regering har offentliggjort resultaterne af nationens nyeste helbredsundersøgelse, og der er både en blå himmel og en sky.

Først de gode nyheder: er amerikanerne lever længere, end de nogensinde har før og forskellen mellem sorte og hvide indsnævres.

Nu er den dårlige nyhed: Vi lever længere med kroniske sygdomme som diabetes. Mellem 1997 og 2002 steg antallet af amerikanere diagnosticeret med denne sygdom skudt op 27 procent.

Disse er blot nogle af de statistikker fra rapporten Health, USA, 2003, en årlig oversigt over nationens sundhed fra det amerikanske Department of Health og Human Services.

Kun få af resultaterne er særligt overraskende. "Det er forventes," siger Amy Bernstein, direktør for rapporten og fungerende chef for den analytiske undersøgelser gren på National Center for Health Statistics i Hyattsville, Md. "Som befolkningen bliver ældre, forekomsten af ​​kronisk sygdom er næsten uundgåeligt at gå op. "

I 2001 gennemsnitlige levealder ramte en all-time high på 77,2 år, tilføjer to år siden, 1990. Kvinders forventede levetid steget et år til 79,8 år, mens mænd steg to år til at 74,4 år.

Mens sorte stadig haltet bagefter hvide i den forventede levealder, kløften indsnævret fra 5,7 år i 2000 til 5,5 år i 2001. Det er en betydelig forbedring fra 1990, hvor hvide levede gennemsnitligt syv år længere end sorte.

Der er også gode nyheder på den forebyggende pleje front. Antallet af voksne kvinder har celleprøve er nu 81 procent, en stigning fra 78 procent i 1987.

Halvfjerds-otte procent af spædbørn afsluttet deres børnevaccinationer, og to tredjedele af ældre borgere fulgte anbefalingerne og fik deres influenza skud.

"Vi finder, at der generelt er folk udnytter flere forebyggende tjenester, og det er en positiv tendens," siger Bernstein.

Men andre tendenser er mere bekymrende.

Antallet af mennesker rygning kun faldet en smule, til 25 procent af mændene og 20 procent af kvinderne i 2002. Færre gymnasieelever rapporterede ryge cigaretter i den måned, inden de blev undersøgt: 29 procent i 2001 og 36 procent i 1997. ulovlig stofbrug blandt 12-til-17-årige steg 1 procent til 11 procent.

Og nationen bliver federe. Næsten en ud af tre (31 procent) af befolkningen er nu overvægtige, fordoble hastigheden i 1976-1980. To tredjedele af voksne i alderen 20 til 74 var overvægtige eller fede i 1999-2000.

Blandt børn, overvægtige mere end forekomsten af ​​de fordoblet, fra 7 til 15 procent, mellem 1.976-1.980 og 1999-2000. Blandt unge, satsen mere end tredoblet, 5-16 procent.

Amerikanerne også vist sig at være stillesiddende: 38 procent af de kvindelige gymnasieelever og 24 procent af de mandlige studerende ikke gjorde de anbefalede mængder af motion i 2001. Tolv procent af voksne kvinder og 7 procent af mændene over 18 var inaktive i løbet af deres sædvanlige daglige aktivitet. Problemet blev værre som folk blev ældre. Næsten en femtedel af mænd 65 og derover og mere end en fjerdedel af kvinder 65 og derover var inaktive.

Ikke overraskende alt dette varsler den skyrocketing diabetes sats. I 2002 blev 6,5 procent af amerikanske voksne diagnosticeret med diabetes, versus 5,1 procent i 1997. sundhedsvæsenet forbundet med sygdommen er også steget.

"En ud af fem indlæggelser har nu en diagnose af diabetes er forbundet med det," siger Bernstein. "Det er bemærkelsesværdigt, eftersom hospitalsindlæggelse mange gange viser, at den rette ambulant behandling ikke blev leveret."

"Folk synes ikke at være at få budskabet om kost og motion så meget, som vi havde håbet, de ville," Bernstein tilføjer. "Som folk bliver ældre, og har mulighed for at leve længere og drage fordel af alle de store nye innovationer inden lægehjælp, de også nødt til at tage hensyn til, at de er ansvarlige for nogle aspekter af deres egen sundhedspleje."

Dommen? Der er sket fremskridt, men nationen har miles at gå, før den hviler.

"Vi laver bedre med hensyn til levetid og vi har adgang til lægehjælp, som hjælper folk holde sig i live, men der er stadig en masse arbejde mennesker kan gøre for at forhindre en masse af disse kroniske lidelser sker," Bernstein slutter. "Det faktum, at en fjerdedel af nationen stadig ryger jævnligt er en indikation af et af de områder, hvor vi kan forsøge at overbevise folk til at forbedre livsstilsvalg."

Mere information

Sundhed, USA 2003 er tilgængelig online på National Center for Health Statistics. American Diabetes Association har mere på denne sygdom.

Kilder: Amy Bernstein, Sc.D., fungerende chef, analytiske undersøgelser gren, National Center for Health Statistics, Centers for Disease Control og Forebyggelse, Hyattsville, Md .; Health, USA, 2003

Related Articles