Akupunktur Cuts Behov for post-op smertestillende

November 15 by admin

Akupunktur Cuts Behov for post-op smertestillende


Stærke opioider truffet efter operationen kan have stærke bivirkninger, men ny forskning fastslår, at ved hjælp af akupunktur før og under en operation skærer en patients behov for smertestillende medicin.

"Fra en smerte perspektiv, kan du reducere mængden af ​​morfin, at patienten bruger og forbedre kvaliteten af ​​analgesi og smerte kontrol," siger ledende forsker Dr. Tong J. Gan, en professor og næstformand i anæstesiologi ved Duke University Medical Center i Durham, NC

Gan var at præsentere resultaterne tirsdag på American Society for Anesthesiology konference i San Francisco.

Morfin er en type opioid, en kategori af potente smertestillende midler, som ofte producerer bivirkninger såsom kvalme og opkastning.

I den nye undersøgelse, Gan team analyserede data fra 15 små randomiserede kliniske forsøg ser på brugen af ​​akupunktur til at reducere postoperative smerter.

Analysen fandt, at tillægsbehandling akupunktur kan reducere post-op kløe med 30 procent, kvalme med 50 procent og svimmelhed med 60 procent, siger han. Omkring otte ud af 10 patienter vil opleve disse bivirkninger fra postoperativ morfin, sagde Gan.

Undersøgelserne viser også, at akupunktur kan være en fordel efter mange typer af operationer, tilføjede forskeren. Kinesisk akupunktur var den stil, der anvendes i de undersøgelser, han revideret, men lignende effekter vil forekomme med andre stilarter, og om nåle, elektrisk eller manuel akupunktur blev anvendt, Gan spekuleret.

Adjuverende akupunktur er "ikke særlig udbredt, fordi folk har brug for at blive uddannet," Gan sagde. For at bruge det, kirurger har brug for uddannelse, men de behøver ikke "at vide, hvert akupunktur punkt. Kun få er vigtige punkter at lindre dette ubehag."

Gan sagde han bruger akupunktur i omkring 20 procent til 30 procent af de operationer, han er involveret med. Han sagde, at få patienter afslå at anvende supplerende akupunktur, og når de gør det normalt, fordi de har lidt kendskab til det.

Akupunktur "bliver mere og mere accepteret af både læger og patienter," tilføjede Dr. David P. Martin, en anæstesilæge på Mayo Clinic i Rochester, Minn. Han sagde, at teknikken kan være nyttigt, om det anvendes til at sænke niveauet af morfin eller anden opioid smertestillende, eller om det bruges til at lindre kvalme. Ofte sagde han, "folk foretrækker at have smerter til at kaste op."

Han satte spørgsmålstegn ved, men hvor bredt akupunktur kan bruges under operationer, fordi "akupunktur nåle tendens til at komme i vejen" i overfyldt eller betingelser.

En anden ekspert sagde Gan konstatering af, at tillægsbehandling akupunktur kan mindske urinretention med 3,5 gange er særligt vigtigt.

"The risikoreduktion er enorm," siger Dr. Kenneth Levey, en klinisk assistent professor i obstetrik og gynækologi ved New York University School of Medicine, New York City. Urinretention er ikke kun ubehagelig for patienten, men anvendelse af et kateter til at lindre det øger risikoen for infektion, sagde han.

"For optimal smertekontrol med minimum bivirkninger, opioider plus akupunktur er vejen at gå, og forhåbentlig vil blive mere bredt accepteret," Levey tilføjet.

Related Articles