Aids-medicin Skift Patienters Looks

June 27 by admin

Aids-medicin Skift Patienters Looks
Aids-medicin forlænge liv, men kommer med en stejl pris: Så mange som en ud af fire patienter, som tager medicin vil se deres ansigter bogstaveligt hule i på grund af tab af fedt.

Nu har forskere tilføjer til debatten om, hvornår de skal starte den medicin ved at foreslå, at en forsinkelse af deres anvendelse ikke vil hjælpe patienterne undgå nogle af deres mest forstyrrende bivirkninger.

"Vores argument er, at du er mindre tilbøjelige til at se det, hvis du starter den medicin tidligere," siger Dr. Kenneth A. Lichtenstein, medforfatter til den nye undersøgelse og formand for Institut for Medicin på Rose Medical Center i Denver.

Læger har lagt mærke til usædvanlige ændringer i udseendet af hiv-patienter, da de magtfulde aids-medicin begyndte at dukke op på markedet i 1990'erne. I en tilstand, kendt som lipoatrofi, patienter tabe kropsfedt i deres ansigter, arme, ben og balder, siger Lichtenstein.

Lægerne har ikke fundet nogen effektive behandlinger for fedt tab hos HIV-patienter, tilføjer han. Mange patienter lider også gigantiske ansamlinger af fedt i deres organer, herunder "buffalo pukler" på ryggen af ​​deres hals og udstående maver. Forskere har knyttet denne betingelse til aids-medicin, men den præcise årsag er uklar, og ingen er sikker på, om det er en del af det samme syndrom som fedt tab, siger Lichtenstein.

Lægerne ved ikke, om AIDS-patienter led af abnorm fedt tab i de første år af epidemien. "Ingen virkelig ser på det før, fordi i de dage var der AIDS spilder syndrom", som også gjort folk bliver tyndere, siger Lichtenstein. "Folk kunne ikke se forskel."

Nu magtfulde narkotika lader patienter med HIV og AIDS synes helt raske - medmindre de udvikler fedttab og begynder at se meget mager. "Det er bestemt psykologisk stigmatiserende," siger han. "De føler, at når deres ansigt er givet efter, det identificerer dem som har haft HIV."

Mens psykiske skader kan være alvorlige, er tabet af fedt ikke at forårsage betydelige fysiske problemer hos patienterne, siger han.

Lichtenstein og hans kolleger undersøgte 337 hiv-positive patienter over en 21-måneders periode. Deres resultater vises i januar 1 spørgsmålet om Journal af erhvervet immundefekt syndromer.

Omkring 13 procent af patienterne udviklede moderat eller svær fedttab. Patienterne var mere tilbøjelige til at opleve bivirkninger, hvis deres immunforsvar var meget svag, før de gik på en "cocktail" af aids-medicin - med andre ord, hvis de begyndte behandlingen sent.

Tynde HIV-patienter var også mere tilbøjelige til at udvikle fedt tab, men det kan være fordi deres krop var mere tilbøjelige til at vise dens virkninger, siger Lichtenstein.

Dr. Michael Horberg, en AIDS specialist med Kaiser Permanente Health Plan i Santa Clara, Californien., Siger resultaterne bekræfter hans tro på, at der ikke er faste regler om, hvornår man skal begynde AIDS lægemiddelbehandling. Mens lægerne har bevæget sig i retning af at starte behandling senere at undgå bivirkninger, kan det ikke være hensigtsmæssigt i alle tilfælde overvejer de risici, som venter, forklarer han.

"Alt er en risiko-benefit-analyse," siger han. "Du er nødt til at sidde ned med hver patient og drøfte med dem, hvad der er vigtigst for dem, hvad deres mål er, og hvad deres livsstil er at se, hvilken fremgangsmåde vil fungere bedst for dem."

Related Articles